Handschrift en markeren (Mac)

Je kunt verscheidene kleuren, breedtes en stijlen gebruiken om de meest belangrijke delen in je notities te benadrukken. Een snelle tip: zoom in op een notitie voordat je begint met schrijven zodat je klein kunt schrijven.

• Klik op in de werkbalk om met de hand te schrijven.
  • Klik op in de werkbalk om te markeren.
  • Klik op in de werkbalk om handschrift te wissen.
  • Klik op om het opmaakpaneel te laten zien dat de inktbreedte, kleuren en de stijlen weergeeft.

Tekst in typmodus markeren

1. Klik op om de typmodus in te voeren.
  2. Dubbelklik op een woord om het te selecteren, of klik en sleep om meerdere woorden te selecteren.
  3. Control-klik of klik met de rechter muisknop op de geselecteerde tekst.
  4. Klik op "Markeren" in het menu dat verschijnt.
    • Of gebruik de sneltoets command-control-h.
  5. Om de markering te bewerken of te verwijderen, control-klik of klik met de rechter muisknop op een gemarkeerd woord en klik dan op "Markering bewerken" in het menu dat verschijnt.

Dit werkt voor getypte tekst en voor tekst in PDF-bestanden.

Handschrift bijwerken

Je kunt handschrift verplaatsen, knippen, kopiëren, verwijderen, restylen, omklappen, herschalen en roteren.

1. Klik op in de werkbalk.
  2. Sleep een rechthoek om het handschrift dat je wilt bewerken.
  3. Om het handschrift te bewegen, klik erop en sleep het.
  4. Om het handschrift te knippen, kopiëren, verwijderen, restylen of om te klappen, control-klik erop en kies een optie in het menu dat verschijnt.
  5. Om het handschrift te herschalen, klik en sleep de handgrepen van de selectie rechthoek.
    • Om het handschrift stapsgewijs te vergroten of te verkleinen, klik op de handgrepen en houd de shift-toets ingedrukt.
  6. Om roteer het handschrift, plaats je cursor net buiten de handgreep van een hoek - een verbogen pijl verschijnt. Klik op de pijl en versleep deze.
    • Houd de shift-toets ingedrukt terwijl je roteert om in stappen van 22,5 graden te roteren en zo makkelijk 45 of 90 graden te bereiken.