Geluid opnemen en afspelen (Mac)

Audio-opnames zijn behulpzaam bij het herzien van notities. De microfoon op de Mac neemt, gedurende een klas of een ontmoeting, geluiden in de buurt op. In Notability worden je notities automatisch gekoppeld aan opnames, dus gedurende de playback kun je op een deel van je notitie klikken en horen wat er gezegd werd op het moment dat je het opschreef.

Audio opnemen

1. Klik op in de werkbalk om een opname te starten.
  2. Klik weer op om de opname te stoppen.

Notitie afspelen

• Om een opname te spelen, klik op bij de microfoon in de werkbalk, klik dan op de afspeelknop.
  • Gebruik om in je notitie te navigeren. Klik op de content die tijdens het opnemen was toegevoegd om naar dat punt in de audio te gaan.
  • Om de afspeelsnelheid aan te passen, klik op .
  • Om 10 seconden terug te spoelen en af te luisteren, klik op
  • Klik-en-sleep de afspeelknop om naar een specifiek punt in de opname te gaan.
  • Om opnames te beheren, klik op .
    • Om een specifieke opname te horen, klik op die opname.
    • Om een opname te verwijderen, selecteer de opname en control-klik of tik met twee vingers op de trackpad - klik daarna op "Verwijderen".
    • Haal het vinkje weg om het afspelen van de notitie uit te zetten. De audio zal afspelen, maar je notities worden niet geanimeerd.

MP3 of MP4 audiobestanden toevoegen

Je kunt op verschillende manieren audiobestanden aan notities toevoegen. Sleep een audiobestand van de desktop naar:

• Een open notitie. Klik op de pijl omhoog of naar beneden naast de microfoon en luister naar de audio.
  • De notitielijst. Er zal een nieuwe notitie met dat audiobestand worden aangemaakt.
  • Een onderwerp. In het onderwerp zal een nieuwe notitie met het audiobestand worden aangemaakt .