Notities organiseren en beheren (Mac)

Om notities met gebruik van onderwerpen in logische groepen te sorteren, kan de Bibliotheek worden toegepast. Onderwerpen kunnen door middel van tabbladen worden gegroepeerd.

Notities hernoemen

1. In je notitielijst, control-klik of tik met twee vingers op de naam van een notitie.
  2. Klik op "hernoemen".
  3. Terwijl een notitie open is, kun je ook op de naam bovenaan het Notability venster klikken.

Notities verwijderen

1. In je notitielijst, klik op de naam van een notitie om deze te selecteren.
  2. Druk op de deletetoets.
  3. Ook kun je control-klikken of met twee vingers op de naam van een notitie tikken. Klik dan op "verwijderen".

Doorzoek notities

Je kunt op titel of inhoud naar een notitie zoeken.

1. Klik op .
  2. Typ een zoekterm in.
  3. Klik op de returntoets.

Je zoekterm wordt in geel gemarkeerd. De zoekresultaten worden door Inhoudsresultaten, Titelresultaten, en Deze notitie (de notitie die op dat moment geopend is), georganiseerd.

Een onderwerp of tabblad maken

1. Klik op "Bestand > Nieuw onderwerp/tabblad" in het menu bovenaan het scherm van je Mac.
    • Ook kun je klikken op onderaan je onderwerplijst.
  2. Voer een naam voor het onderwerp of tabblad in.
  3. Druk op de returntoets of klik op "Onderwerp/tabblad aanmaken".

Nieuwe onderwerpen en tabbladen zullen onderaan je onderwerplijst verschijnen.

Een onderwerp of tabblad verplaatsen

• Op een onderwerp of tabblad klikken en verslepen naar een nieuwe locatie.
  • Terwijl je een onderwerp versleept, beweeg de muis over een gesloten tabblad om deze te openen.
  • Als je een tabblad versleept, zullen de onderwerpen van een open tabblad niet mee worden gesleept. Een gesloten tabblad zal de onderwerpen echter met zich mee verplaatsen.

Een onderwerp of tabblad hernoemen

1. Control-klik of tik met twee vinders op een onderwerp of een tabblad.
  2. Klik op "hernoemen".

Een onderwerp of een tabblad verwijderen

Een onderwerp verwijderen zal ook alle notities in het onderwerp verwijderen.

Een tabblad verwijderen zal de onderwerpen in dat tabblad niet verwijderen. De onderwerpen zullen naar het volgende tabblad in je lijst verplaatsen.

1. Control-klik of tik met twee vinders op een onderwerp of een tabblad.
  2. Klik op "Verwijderen".

Notities naar onderwerpen verplaatsen

1. Klik op de miniatuurafbeelding voor een notitie en houd ingedrukt.
  2. Versleep de miniatuurafbeelding naar een onderwerp.

Je kunt tegelijkertijd meerdere notities verplaatsen.

• Houd de command-toets ingedrukt terwijl je op de miniatuurafbeeldingen van notities klikt om individuele notities te selecteren en die als één groep te verplaatsen.
  • Houd de shift-toets ingedrukt om een serie notities te selecteren en die als één groep te verplaatsen.
  • Zodra je notities selecteert, versleep en plaats de miniatuurafbeelding van één notitie in een nieuw onderwerp.

Notities in een onderwerp sorteren

1. Klik op "Bekijk > Sortering notities" van het menu bovenaan het scherm van je Mac.
  2. Klik op "Naam", "Datum gemodificeerd", of "Datum aangemaakt".