Notities importeren, exporteren en delen (Mac)

Notities importeren

Notability kan PDF, RTF en Note bestanden importeren. Met Google Drive kan Notability DOC, PPT en XLS bestanden importeren.

• Plaats met de functie slepen-en-neerzetten een bestand in je notitielijst of onderwerp om een nieuwe notitie voor dat bestand te maken.
  • Plaats een PDF op een open notitie met de functie slepen-en-neerzetten om de PDF aan het einde van een notitie toe te voegen.
  • Klik op "Bestand > Importeren" bovenaan het scherm van je Mac en selecteer de bestanden die je wilt importeren. De bestanden worden toegevoegd aan het huidig geselecteerde onderwerp.

Notities exporteren

Om een enkele notitie te exporteren:

1. Klik op de miniatuurafbeelding van de notitie die je wilt exporteren.
  2. Klik op "Bestand > Exporteren" bovenaan het scherm van je Mac.
  3. Klik op PDF, ZIP (PDF + Opnemen), RTF of Note.
    • Zip bestanden kunnen worden uitgepakt om toegang tot audio-opnames te verkrijgen.
    • Bestanden in Note-formaat kunnen alleen door Notability worden gelezen.
  4. Selecteer een doelmap voor je notitie.

Om meerdere notities te exporteren:

1. Houd de command-toets op je toetsenbord ingedrukt.
  2. Klik op de notities die je wilt exporteren om ze te selecteren.
  3. Laat de command-toets los.
  4. Sleep de notities naar je desktop of een andere app.
  5. De geselecteerde notities zullen in Note-formaat worden geëxporteerd.

Notities delen

Notities delen met vrienden, studenten of collega's is makkelijk in Notability.

• Klik op een miniatuurafbeelding van een notitie en sleep het naar de desktop, Dropbox, of Google Drive. Je kunt notities naar Apple Mail slepen en neerzetten. Door een notitie te slepen en neer te zetten, wordt de notitie in .note formaat gedeeld, dit formaat kan alleen door Notability gelezen worden.
  • Eenmaal geëxporteerd, kun je een notitie via e-mail delen door het net zoals andere bestanden toe te voegen.
  • Via Google Drive of Dropbox kun je een notitie delen door de map te delen waarin de notitie zich bevindt of door de notitie zelf te delen.
  • Gedeelde mappen zijn een makkelijke manier om notities met een group te delen.