Automatische back-up

Notability kan je notities back-uppen naar een van vele cloud opslagdiensten . Dit is eenrichtingsback-up, dat betekend dat de back-upkopie van een notitie ook wordt bewaard als je hem in Notability verwijderd. Evenzo blijft de originele notitie in Notability beschikbaar als je de back-upkopie verwijderd.

Voor tweerichtingssynchronisatie, zie Gesynchroniseerde notities op alle apparaten met iCloud . Als meerdere apparaten via iCloud gesynchroniseerd zijn, kun je automatische back-up op slechts één van die apparaten gebruiken.

Automatische back-up aanzetten

1. In de bibliotheek van Notability, tik op .
  2. Tik op "Automatische back-up".
  3. Tik op een clouddienst en meld je aan als het gevraagd wordt.

Bestemmingsmap van automatische back-up veranderen

Back-ups worden standaard in een map met de naam "Notability" opgeslagen, maar je kunt een andere map kiezen.

1. In de automatische back-upinstellingen, tik op .
  2. Tik op de eerste rij onder "Bestemming".
  3. Naar de gewenste bestemmingsmap navigeren.
  4. Tik op "Back-up naar [naam map]".

Bestandsformaat van automatische back-up veranderen

Je kunt je notities back-uppen in een van de verschillende bestandsformaten.

1. In de automatische back-upinstellingen, tik op .
  2. Tik op de eerste rij onder "Formaat kiezen".
  3. Tik op je gewenste formaat:
    • PDF
      Om achtergrondlijnen en -kleuren te gebruiken, schakel "Papier" in nadat je PDF als bestandsformaat geselecteerd hebt. Bladwijzers en audio-opnames worden niet ingesloten.
    • RTF
      Dit is een goede manier om tekst die je in een andere app wilt bewerken, te exporteren.
    • Notitie
      Dit is het standaard bestandsformaat van Notability. Het bevat ook audio-opnames en alles in de notitie kan bewerkt worden als je het bestand opnieuw naar de app importeert. Dit is een goede manier om notities met andere gebruikers van Notability te delen.
    • PDF + Opname
      Hier worden .zip-bestanden mee gemaakt die een PDF bevatten en een map met .m4a audiobestanden. Dit is een goede manier om opnames te delen met mensen die Notability niet gebruiken. Notability kan geen .zip bestanden openen, dus die moet je eerst unzippen om hun inhoud opnieuw naar Notability te importeren.
    • RTF + Opname
      Hier worden .rtfd-bestanden gemaakt die een RTF en een map met .m4a-audiobestanden bevatten.Notability kan .rtfd-bestanden niet openen, dus die moet je eerst unzippen om hun inhoud opnieuw naar Notability te importeren.

Veranderen wanneer notities geback-upt worden

Automatische back-up zal notities die beschermd zijn met een wachtwoord niet back-uppen. Het is mogelijk om back-ups voor notities met wachtwoorden te activeren en back-ups voor andere notities deactiveren.

1. In de automatische back-upinstellingen, tik op .
  2. Onder "Deze onderwerpen back-uppen", tik op een onderwerp om het aan te vinken of het vinkje weg te halen.
  3. Als een onderwerp beschermd is met een wachtwoord, typ het wachtwoord dan in en tik op "OK".

Back-ups herstellen

Notability kan onderwerpen en bladwijzers niet automatisch van een back-up herstellen, dus moeten ze opnieuw manueel worden aangemaakt. Je kunt een geheel onderwerp van back-upbestanden in een keer naar Notability importeren door deze richtlijnen te volgen .

Veelgestelde vragen

Als ik een notitie in Notability verwijder, is de back-upkopie dan verwijderd?

Nee, de back-upkopie blijft opgeslagen in je back-updienst.

Wanneer worden notities geback-upt?

• Wanneer je automatische back-up activeert of de instellingen veranderd, worden al je notities geback-upt.
  • Wanneer je een notitie bewerkt en teruggaat naar de bibliotheek, wordt de notitie geback-upt.