Nieuw in 8.0: handschriftherkenning

Handschrift zoeken

Het zoekhulpmiddel van Notability kan nu ook handschrift vinden. Je kunt naar handschrift zoeken in al je notities of in een specifieke notitie.

Notability kan alleen het handschrift in je bestaande notities verwerken als de app geopend is. Als je al veel handschrift in de app hebt, kan het even duren om alles doorzoekbaar te maken nadat je hebt geüpdatet naar 8.0.

Handschrift converteren naar tekst

1. Open a note.
  2. Tik op note-btn-scissors-selected-outline_2x.png .
  3. Omcirkel het handschrift dat je wilt converteren.
  4. Tik op "Converteren naar tekst".
  5. Tik op een willekeurige plek in de geconverteerde tekst om die te bewerken.
  6. Tik op "Selectie converteren" om het handschrift om te zetten in een tekstvak met de geconverteerde tekst.
  7. Tik op "Tekst naar klembord kopiëren" om de tekst naar het klembord van je apparaat te kopiëren.

Naar welke talen zoekt Notability?

Om handschrift te kunnen herkennen, moet Notability weten in welke taal je notities geschreven zijn. Standaard gebruikt Notability de taal van je apparaat. Als je iPad bijvoorbeeld is ingesteld op Engels, zoekt Notability naar Engels handschrift in je notities.

De herkenningstaal veranderen voor alle notities

1. Open Notability's Library.
  2. Tik op lib-btn-settings_2x.png .
  3. Tap "Handwriting".
  4. Tik op "Taal".
  5. Tik op de taal van je keuze.

Hierdoor wijzigt de herkenningstaal voor nieuwe notities. Dit heeft geen effect op bestaande notities.

De herkenningstaal veranderen voor een enkele notitie.

1. Open a note.
  2. Tik op note-btn-utilities_2x.png .
  3. Tik op lib-btn-info_2x.png .
  4. Tik op de taal naast "Taal handschrift".º

De herkenningstaal veranderen voor handschriftconversie

1. Converteert handschrift naar tekst zoals hierboven beschreven.
  2. Tik op de taal in de linkerbenedenhoek van het conversievenster.
  3. Tik op de taal van je keuze.