Opptak og avspilling av lyd (Mac)

Lydopptak ar nyttige når du går gjennom notater. Mikrofonen på en Mac kan ta opp lyd i nærheten, som under en skoletime eller et møte. I Notability vil notatene dine automatisk bli lenket til lydopptak, slik at du under avspilling kan klikke på en del av notatet og høre hva som ble sagt når du skrev notatet.

Ta opp lyd

1. Klikk på i verktøylinjen for å starte et opptak.
  2. Klikk på igjen for å stoppe opptaket.

Avspilling av notater

• For å starte en avspilling, klikk ved mikrofonen i verktøylinjen, og klikk deretter play-tasten.
  • Bruk for å navigere notatet ditt. Klikk på hva som helst som var lagt til under opptaket for å gå til det punktet i opptaket.
  • For å justere avspillingshastighet, klikk .
  • For å spole tilbake 10 sekunder for å høre hva som nettopp ble sagt, klikk .
  • Klikk og dra skrubberen for å flytte til et spesifikt punkt i opptaket.
  • For å administrere opptak, klikk .
    • For å lytte til et spesielt opptak, klikk på det opptaket.
    • For å slette et opptak, velg det, control-klikk på det eller trykk på styreflaten med to fingre. Klikk deretter «Delete».
    • For å slå av Note Replay, avmarker avkrysningsboksen. Opptaket vil avspilles, men dine notater vil ikke være animerte.

Legge til MP3 eller MP4 lydfiler

Du kan legge til lydfiler i notater på flere måter. Dra en lydfil fra skrivebordet til:

• Et åpent notat. Klikk på dobbelthaken eller nedoverpilen ved siden av mikrofonen for å lytte til lydfilen.
  • Notatlisten. Et nytt notat som inneholder lydopptaket vil bli opprettet.
  • Et emne. Et nytt notat som inneholder lydopptaket vil bli opprettet i det emnet.