Tast matte- og vitenskapssymboler

Med teksterstatning i iOS og macOS kan du lage snarveier som erstatter enkelte tegn med symboler. Da kan du taste matte- og vitenskapssymboler, senket skrift og hevet skrift.

Tekstsnarveier på iOS

1. Åpne innstillinger.
  2. Trykk på Generelt > Tastatur > Teksterstatning.
  3. Trykk på «+» i øverste høyre hjørne.
  4. Tast eller lim inn et symbol, som "²", i uttrykksraden.
  5. Tast eller lim inn en snarvei, som «^2», i snarvei-raden.
  6. Trykk på «Lagre» i øverste høyre hjørne.

Tekstsnarveier på macOS

1. Åpne systemvalg.
  2. Klikk på Tastatur > Tekst.
  3. Klikk på «+» ved nederste venstre hjørne.
  4. Tast inn en snarvei, som «^2», i Erstatt-kolonnen.
  5. Tast eller lim inn et symbol, som "²", i Med-kolonnen.

Nyttige tips

• Hvis enhetene dine er synkronisert gjennom iCloud, er snarveiene du lager på én enhet tilgjengelige på alle.
  • På en Mac kan du eksportere snarveier for teksterstatning:
  1. Skift-klikk på snarveiene du vil eksportere i boksen «Erstatt/Med» i Systemvalg, eller bruk tastatursnarveien kommando+a for å velge alle snarveiene.
  2. Klikk og dra de valgte snarveiene til skrivebordet ditt.
  3. Dette blir til en fil kalt «Text Substitutions.plist», som inneholder snarveiene dine.
  • På en Mac kan du importere snarveier for teksterstatning:
    1. Klikk og dra en «.plist»-fil til «Erstatt/Med»-boksen i systemvalg.